در تحلیلهای سنتی مدیریت، مدیران نهادههایی اقتصادی مانند مواد اولیه، نیروی کار، و سرمایه را دریافت میکردند و از طریق پردازش آنها، کالاها و خدمات تولید میشدند و از ارزش افزودة به دست آمده، خود را موفق و بهرهور قلمداد میکردند. اما با گذشت زمان و نگرش جدید به مدیریت سازمانها، نهادهها دیگر به عنوان نهادههای اقتصادی صِرف محسوب نمیشوند، بلکه ارزشهای اجتماعی، آب وهوا و محیط زیست و روحیه و عواطف مردمان که نهادههای غیراقتصادیاند، در امر تولید و ارائة خدمات نقش دارند و ستادههای سازمان فقط کالاها و خدمات نیستند، بلکه حفظ مواهب طبیعی، صیانت از ارزشهای انسانی و اجتماعی، و رعایت عدالت و انصاف و حرمت مردمان جزو ستادههای سازمان محسوب می شوند.
سازمانها در این میثاق جدید، تکالیف دیگری را پذیرا می شوند و مدیران صرفاً مسئول درون سازمان خود نیستند، بلکه باید مراقب مسائل اجتماعی، روانی، و زیستی پیرامون سازمان نیز باشند و آثار فعالیت سازمان را بر محیط و طبیعت مورد پایش قرار دهند. مدیران موفق امروز علاوه بر مهارتهای فنی، اداری، و انسانی باید واجد مهارت ادارة مسائل عمومی و اجتماعی نیز باشند و جامعه را بخش جداناپذیری از سازمان قلمداد کنند.
«مدیریت مسائل عمومی» تلاشی است در جهت آگاهی مدیران از این وظیفة اجتماعی جدید و آگاهی جامعه و مخاطبان و ذینفعان سازمان از این میثاق نوپدید.
مولفان: سید مهدی الوانی و میثاق شلویری
سال انتشار: 1401
قیمت: 500.000 ریال
