به گزارش مركز اطلاعرساني، روابطعمومي و امور بينالملل سازمان برنامه و بودجه، دکتر ميركاظمي در اين جلسه با اشاره به اينكه دو مركز پژوهشي، تحقيقاتي (مركز آيندهنگري و مؤسسه عالي آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی) طي يكسال گذشته در زمينه برنامه هفتم پژوهشهاي قابل قبولي انجام دادهاند افزود: دستاوردهايي كه در يكسال گذشته به دست آمده در تدوين برنامه هفتم مورداستفاده قرار گيرد.
وي با اشاره به اينكه در سالهاي گذشته برنامههاي توسعه عملكرد خوبي نداشته است، افزود: تحقق اهداف رضايتبخش نبوده كه بايد در مورد آن آسيبشناسي لازم صورت گرفته شود. اما آن چيزي كه در برنامه هفتم توسعه بايد مورد تأكيد و توجه قرار گيرد محوريت اقتصاد براي حل معضلات معيشتي مردم است.
ميركاظمي با بيان اينكه بررسي انجام شده روي منابع و مصارف نشان ميدهد نسبت سهم هزينههاي جاري در هرسال بزرگتر ميشود ادامه داد: برنامه هفتم بر اساس مشاركت مردم در بخشهاي مختلف و احكام نوآورانه، خلاقانه و مبتني بر سرمايههاي مردم و ملي تنظيم شود.
معاون رئيسجمهور در ادامه بر اهميت توجه به بهرهوري در تدوين برنامه هفتم پرداخت و گفت: بهرهوري در تدوين برنامه هفتم محور كليدي است البته موضوع بهرهوري در همه برنامهها نوشته شده؛ ولي برنامه مشخصي براي عملياتيشدن آن وجود نداشته است.
رئيس سازمان برنامه بودجه افزود: يكي از معضلات جدي در بهرهوري پايين، راهبردهاي غلط است؛ لذا براي رفع اين موضوع در تدوين برنامه هفتم سرمايهگذاريها بايد منجر به ارزشافزوده ملي شده و ايجاد اشتغال پايدار در اولويت قرار گيرد.
وي افزود: در برنامه هفتم قرار نيست منابع فراوان پاي احكام ريخته شود؛ بلكه به سمت نوآوري، خلاقيت و فناوريهاي نو حركت خواهد شد.
ميركاظمي با اشاره به اينكه در تدوين برنامه هفتم روشهاي سنتي كنار و روشهاي خلاقانه و نوآورانه در پيشاني تدوين قرار ميگيرد تصريح كرد: اين موضوع در همه حوزهها و همه امور توسط دستاندركار تدوين لايحه برنامه رعايت شود.
وي با بيان اينكه روشهاي دستيابي به اهداف در برنامه مشخص شود ادامه داد: برنامهها به منابع متكي نباشد؛ بلكه منابع، نقش اهرم را داشته باشد.
معاون رئيسجمهور با اشاره به اينكه امور و معاونتها به سمت ايجاد منابع حركت كنند گفت: يكي از دلايل اصلي عدم تحقق برنامهها اين است كه منابع واقعي ديده نشده يا مصارف بيش از ظرفيت منابع ديده شده است.
رئيس سازمان برنامه و بودجه با تأكيد به اينكه اگر احكام در برنامه هفتم با همان روشهاي گذشته مطرح شود مشكلي را حل نخواهد كرد ادامه داد: مسير قبلي قابل عوض شدن است و بايد دانشي كه ثروت را بهرهور و مولد كند در برنامه گنجانده شود.
گفتني است در جلسه همانديشي برنامه هفتم بر تقسيمكار تدوين برنامه هفتم بر اساس زمانبندي مشخص تأكيد شد.
همچنين در اين جلسه، ساختار و ساماندهي تدوين برنامه هفتم و موارد كليدي در برنامه مورد بحثوبررسي قرار گرفت و بر ضرورت برنامهمحور بودن تأكيد شد.