چاپ        ارسال به دوست

تصويب لايحه بودجه ۱۴۰۴، به جامعه پيام آرامش و انسجام ميان مجلس و دولت مي‌دهد

معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور در صحن علني مجلس شوراي اسلامي گفت: بودجه ۱۴۰۴ كاملا شفاف است و با توجه به شرايط حساس منطقه، جهان و كشور نوشته شده است؛ با تصويب اين بودجه، پيام آرامش و انسجام ميان مجلس و دولت به جامعه بدهيم.

به گزارش مركز روابط عمومي، امور بين‌الملل و مديريت دانش سازمان برنامه و بودجه كشور؛ «سيد حميد پورمحمدي» اين مطلب را در صحن علني مجلس شوراي اسلامي و در دفاع از لايحه بودجه سال ۱۴۰۴ بيان كرد و گفت: به صراحت اعلام مي‌كنم اين لايحه پيشنهادي دولت است و پس از بيرون آمدن از مجلس به قانون كشور تبديل خواهد شد؛ بنابراين دولت آمادگي تعامل دارد. ضمن اينكه معتقديم بايد تمام توان خود را جمع كنيم تا مجلس و دولت با همديگر بهترين سرنوشت را براي كشور رقم بزنند.
پورمحمدي افزود: كتابي با عنوان گزارش اقتصادي تهيه و تقديم شده است كه از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي تقاضا دارم آن را مطالعه كنند. در اين كتاب يادآور شده‌ايم كه اگر لايحه بودجه پيشنهادي دولت براي سال ۱۴۰۴ اجرا شود، وضعيت متغيرهاي اقتصادي مختلف چگونه خواهد شد.
پورمحمدي تاكيد كرد: استمرار وضعيت موجود، رشد ۲.۵ درصدي را براي كشور در برخواهد داشت، در حالي‌كه با اجراي لايحه بودجه، رشد به ۴.۴ درصد خواهد رسيد.
كاهش رشد نقدينگي به ۲۶.۵ درصد در سال آينده
معاون رئيس‌جمهور افزود: رشد نقدينگي در اين لايحه كنترل خواهد شد و از ۲۹.۵ درصد فعلي به ۲۶.۵ درصد كاهش خواهد يافت و تورم نيز از ۳۳ به ۳۰.۲ درصد خواهد رسيد.
وي با بيان اينكه صادرات نيز از ۶۵ ميليارد دلار كنوني به ۷۷ ميليارد دلار خواهد رسيد، گفت: ما همه موارد را لحاظ كرده‌ايم؛ با وجود اين، آماده تعامل با مجلس هستيم؛ ضمن اينكه بودجه را به شكلي بسته‌ايم كه بيشترين كمك به توليد و اشتغال در كشور بشود.
رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور در پاسخ به انتقادهاي مطرح شده در خصوص ميزان انطباق لايحه بودجه پيشنهادي دولت با برنامه هفتم پيشرفت كشور گفت: در گزارشي كه به پيوست برنامه هفتم تقديم نمايندگان مجلس شوراي اسلامي شده است، ارتباط نزديك يك به يك احكام برنامه با تك تك تبصره‌هاي بودجه نوشته شده است كه نمايندگان مي توانند آن را بررسي كنند.
پورمحمدي افزود: روز گذشته ۶۸ مورد تناظر يك به يك را به كميسيون تلفيق اعلام كرديم. بنابراين بهترين بودجه‌اي كه مي‌شد انطباق حداكثري با برنام هفتم داشته باشد را تقديم مجلس شوراي اسلامي كرده‌ايم.
معتقديم به بهترين شيوه لايحه بودجه ۱۴۰۴ را تهيه كرده‌ايم
معاون رئيس‌جمهور با بيان اينكه ۱۶۰ مورد هم در رديف‌ها مورد نظر قرار گرفته است، گفت: معتقديم به بهترين شيوه لايحه بودجه ۱۴۰۴ را تهيه كرده‌ايم.
وي با بيان اينكه برخي منتقدان مي‌گويند كه برنامه هفتم را اجرا نكرده‌ايد، گفت: برنامه دولت در حال اجرا است و نماينده شما نيز در شوراي عالي راهبري برنامه هفتم حضور دارد كه گويا گزارش خود را ارائه نكرده است؛ تاكنون سه جلسه شوراي عالي به رياست معاون اول رئيس‌جمهور تشكيل شده است و تمام احكام برنامه در آن مورد بررسي قرار گرفته است و تك‌تك به اطلاع رئيس‌جمهور رسيده است.
پورمحمدي سپس گفت: علاوه بر اين ها سامانه‌اي در نظر گرفته شده است كه نمايندگان مجلس مي‌توانند با اتصال به آن، تمامي موارد را رصد كنند و ببينند كه حتي كوچك‌ترين دستگاه دولتي در مسير برنامه هفتم حركت مي‌كند يا خير.
رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور در خصوص انتقاد برخي نمايندگان به تصويب نشدن برخي آيين‌نامه‌ها براي ابلاغ و اجرا به دستگاه‌ها، گفت: اقدامات در اين خصوص به فراخور زمان به تصويب هيئت دولت رسيد كه قابل طرح در كميسيون تلفيق است.
وي انتقاد ديگر را ادعاي بزرگ شدن ارقام بودجه عنوان كرد و گفت: برخي مي‌گويند چرا منابع و مصارف بودجه به اين اندازه زياد است؟ حال آنكه اين اقدام ما نهايت احترام دولت به مجلس شوراي اسلامي بوده است؛ چرا كه طبق قانون برنامه مجلس از دولت خواسته كه دست به اصلاحات ساختاري در بودجه كل كشور بزند و يكپارچگي و شفافيت در آن ايجاد كند.
۲۰۰ همت اوراق بهادار‌سازي شده در لايحه بودجه ۱۴۰۴ ديده شده است
پورمحمدي در ادامه گفت: از طرف ديگر مجلس از دولت خواست تا بدهي‌هاي دولت، اوراق بهادار‌سازي شود كه در همين زمينه ۲۰۰ همت در نظر گرفته شد؛ به عبارت ديگر ما با اين اقدامات، تكاليفي كه مجلس برعهده دولت گذاشته است را اجرا كرديم.
معاون رئيس‌جمهور سپس افزود: نمايندگان در خصوص پرداخت مطالبات تأمين اجتماعي همواره دغدغه داشتند، چون هيچگاه در بودجه هم نمي‌آمد و در سال جاري هنوز به‌جز ۳۰ هزار ميليارد تومان، نتوانستيم بيشتر عمل كنيم. در حالي‌كه ۲۰۰ همت ديده شده است. اگر نمايندگان فكر مي‌كنند بودجه بزرگ شده است، مي‌توانند آن را حذف كنند.
رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور گفت: براي شركت‌هاي دانش‌بنيان در بودجه‌هاي قبلي، يك عدد يك مي‌گذاشتيم، اما هيچي وصول نمي‌شد؛ اما در بودجه سال آينده براي آن رديف گذاشته‌ايم، براي متناسب‌سازي بازنشستگان كه ۵۰ همت بود، عدد را به ۱۰۴ همت افزايش داديم كه بزرگ‌ترين دغدغه موكلان نمايندگان مجلس بوده است.
پورمحمدي با بيان اينكه براي پاداش بازنشستگان ۲۲ همت براي سال جاري ديديم، اما براي سال آينده ۸۶ همت ديده‌ايم، گفت: اينها همه ناشي از احترام به نمايندگان و توجه به دغدغه‌هاي آنان بوده است.
معاون رئيس‌جمهور سپس در خصوص بازشدن پاي صندوق توسعه ملي به لايحه بودجه سال ۱۴۰۴ در زمان تقديم آن به مجلس براي تصويب گفت: اولا منابع صندوق دقيقا مطابق با اذني كه رهبري معظم انقلاب اسلامي مي‌دهند، هزينه مي‌شود و ثانيا، هرگز هزينه‌هاي صورت‌گرفته در اين زمينه به اطلاع نمايندگان مجلس نمي‌رسيد؛ بنابراين دولت اينجا هم كار خوبي كرده است كه آن را در بودجه آورده تا به نمايندگان بگويد من چه ميزان از صندوق گرفته‌ام.
پورمحمدي افزود: از طرفي بدون استثنا از سال ۹۷ تا امروز، هميشه براي برداشت از صندوق از مقام معظم رهبري اذن گرفته شد. ولي در اواسط سال كه ديگر در مناطق سردسير، امكان كار نبود، گندم‌كار نمي‌توانست به‌موقع پول خود را دريافت كند و منجر به اعتراض مي‌شد، بازنشسته هم پول خودش را وصول نمي‌كرد؛ بنابراين اين اقدام دولت نيز به نفع مردم است.
اگر نمايندگان فكر مي‌كنند بودجه زياد است، مي‌توانند در كميسيون تلفيق هر كدام از موارد را كه مي‌خواهند حذف كنند
رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور با بيان اينكه دولت مهم‌ترين ركن كشور را مجلس شوراي اسلامي ديده است، افزود: اما اگر نمايندگان فكر مي‌كنند بودجه زياد است، مي‌توانند در كميسيون تلفيق هر كدام از موارد را كه مي‌خواهند حذف كنند.
وي در خصوص پرداخت‌هاي دولتي و تناسب آنها با تورم در سال آينده نيز گفت: نمايندگان اصرار دارند كه اجراي قانون حمايت از خانواده و جواني جمعيت، مدنظر دولت قرار گيرد. از طرفي مي‌گويند كه بايد به خانواده‌هاي با جمعيت بيشتر پرداختي بالاتر باشد. بنابراين با كنار هم گذاشتن دو مورد مد نظر نمايندگان، به طور متوسط به افزايش حقوق ۲۸ درصدي مي‌رسيم و در متناسب‌سازي بازنشستگي به افزايش بيش از ۳۰ درصدي مي‌رسيم كه مد نظر نمايندگان است.
پورمحمدي افزود: علاوه بر اينها معافيت مالياتي را براي كارمندان از ۱۲ به ۲۴ ميليون تومان برده‌ايم و ما بيش از مجلس، دغدغه كارمندان را داريم.
در نهايت، تصميم‌گير نمايندگان هستند و دولت هم با مجلس تعامل خواهد كرد
معاون رئيس‌جمهور در ادامه گفت: تلاش كرديم بهترين بودجه كشور را ببنديم، برخي دوستان نماينده، پيشنهادهايي مي‌دهند كه در انتها به چاپ پول و اضافه كردن ماليات يا همان تورم يا فشار بر مردم باز مي‌گردد. حال آنكه دولت معتقد است بايد مردم را در نظر بگيريم و بهتر از اين ديگر نمي‌توانيم برنامه تهيه كنيم و در نهايت تصميم‌گير نمايندگان هستند و ما هم با مجلس تعامل خواهيم كرد؛ حتي اگر بر خلاف نظر دولت رأي بدهيد، باز هم مطيع مجلس خواهيم بود و هرگز اهل توئيت زدن عليه مجلس نيستيم.
پورمحمدي علت ارائه بودجه در زمان قانوني به مجلس شوراي اسلامي را احترام گذاشتن به آنان از سوي دولت عنوان كرد و گفت: لايحه بودجه ۱۴۰۴، كاملا شفاف است و با توجه به شرايط حساس كشور، منطقه و جهان نوشته شده است.

كليات لايحه بودجه ۱۴۰۴ تصويب شد

اين گزارش مي‌افزايد: نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با ۱۴۶ راي موافق، ۹۶ راي مخالف و ۴ راي ممتنع از ۲۴۹ نماينده حاضر، با كليات لايحه بودجه ۱۴۰۴ موافقت كردند.


٠٩:٢٣ - 1403/08/09    /    شماره : ١٠١٧١    /    تعداد نمایش : ٦٢


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: