چاپ        ارسال به دوست

حمايت سازمان برنامه‌وبودجه از واگذاري پروژه‌هاي بزرگ ملي به جهاددانشگاهي

 

معاون سازمان برنامه‌وبودجه در نشست مشترك با رييس جهاددانشگاهي با تاكيد بر اينكه بايد كمك كنيم تا جهاددانشگاهي به سمت خلق ثروت در جامعه حركت كند گفت: جهاددانشگاهي ظرفيت‌ انجام فعاليت‌هاي بزرگ را دارد و در سازمان برنامه بودجه آماده حمايت از اين نهاد هستيم تا زمينه ورود آن به پروژه‌هاي بزرگ ملي تسهيل شود.

به گزارش مركز روابط عمومي و امور بين الملل سازمان برنامه و بودجه،نشست مشترك دكتر حسن مسلمي نائيني رييس جهاددانشگاهي، اعضاي هيات رييسه و مديران ارشد اين نهاد با دكتر محسن نجفي خواه معاون علمي، فرهنگي و اجتماعي سازمان برنامه‌ و بودجه و دكتر اميرعلي سيف‌الدين رييس امور آموزش عالي اين سازمان در دفتر مركزي جهاددانشگاهي برگزار شد.
رييس جهاددانشگاهي در اين نشست مشترك با تبريك هفته قوه قضاييه و فرارسيدن عيد قربان گفت: جهاددانشگاهي با ظرفيت علمي و فناورانه‌اش بايد به دنبال درآمدهاي پايدار باشد.
وي در ادامه با تشريح فعاليت‌هاي نهاد در حوزه‌هاي فني و مهندسي؛ پزشكي و سلامت؛ كشاورزي و منابع طبيعي؛ فرهنگي، علوم انساني، اجتماعي و هنر گفت: اعتماد و توجه رهبر انقلاب به جهاددانشگاهي مهم‌ترين دلگرمي جهادگران است.
وي با تقدير از فعاليت‌هاي مرحوم دكتر سعيد كاظمي آشتياني بنيان‌گذار پژوهشگاه رويان گفت: اين نهاد در حوزه سلول‌ درماني، درمان ناباروري و موضوع جواني جمعيت اقدامات ارزشمندي انجام داده است.
دكتر مسلمي نائيني در بخش ديگري از سخنانش در اين نشست مشترك با بيان اينكه برنامه‌هاي انضباط مالي و مولدسازي در جهاددانشگاهي دنبال مي‌شود گفت: تبديل به احسن كردن منابع موجود در اولويت فعاليت‌ها قرار گرفته است. همچنين تقاضامحور كردن طرح‌هاي پژوهشي، توجه به آموزش‌هاي مهارتي، استفاده از ظرفيت بخش خصوصي در تجاري‌سازي، فعاليت‌هاي بين‌المللي از ديگر برنامه‌هاي در دست اجراي اين نهاد است.
رييس جهاددانشگاهي با بيان اين كه مي‌خواهيم در امور به زمين‌مانده به دولت كمك كنيم، تاكيد كرد: آمادگي پذيرش مأموريت‌ها در حوزه‌هاي مختلف فناوري در اين نهاد وجود دارد.
دكتر مسلمي نائيني در اين زمينه به جلسه روز گذشته بررسي برنامه هفتم توسعه در كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس اشاره كرد و گفت: در اين جلسه مصوب شد تا در برنامه هفتم ماموريت‌هايي در زمينه كسب فناوري در زمينه‌هاي آب‌شيرين‌كن‌ها؛ قطار برقي؛ مولدسازي منابع معدني و ژن‌درماني به جهاددانشگاهي محول شود.
بر اساس اعلام رييس جهاددانشگاهي در اين مصوبه آمده است: «جهاددانشگاهي مكلف است با همكاري وزارتين علوم، تحقيقات و فناوري و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و معاونت علمي و فناوري و اقتصاد دانش‌بنيان رئيس‌جمهور و تائيد شوراي عالي انقلاب فرهنگي در طول اجراي برنامه، ۴ فناوري راهبردي و پيشران كشور شامل قطار برقي، آب‌شيرين‌كن، مولدسازي منابع معدني و سلول درماني را با رعايت الزامات بند «الف» ماده (۱) قانون جهش توليد دانش‌بنيان مصوب ۳۱/۰۲/۱۴۰۱ با استفاده از منابع اختصاصي و عمومي به انجام برساند. دستگاه‌هاي اجرايي مكلف به همكاري با جهاددانشگاهي در مسير اجراي فناوري‌هاي مذكور هستند.»
جهاددانشگاهي نهادي مهم براي خلق ثروت است
دكتر نجفي خواه نيز در اين نشست مشترك با بيان اين كه علم و فناوري بهترين حوزه براي حل مشكلات كشور است، گفت: اگر كساني بخواهند مشكلات كشور را حل كنند، آن‌ها دانشگاهيان هستند.
وي مهم‌ترين مساله در پيدايش وضعيت فعلي كشور را مسايل ناظر به حكمراني دانست و گفت: منابع مختلف انساني و دارايي‌ها در كشور درست مديريت نمي‌شود و كشور را گران اداره مي‌كنيم و بهره‌وري پائين يكي از مهم‌ترين مشكلات كشور است.
دكتر نجفي‌خواه در ادامه با اشاره به شيوه‌هاي حكمراني ادامه داد: يكي از  مهم‌ترين موارد در حوزه دانش، مديريت منابع انساني است، زيرا در كشورمان بزرگ‌ترين ظرفيت‌ها به بزرگ‌ترين مشكلات تبديل‌شده است.
معاون علمي، فرهنگي و اجتماعي سازمان برنامه‌ و بودجه با بيان اين كه در حالي‌كه جوانان ظرفيت عظيمي براي كشور هستند برخي از آن‌ها به عنوان معضل و مشكل نام مي‌برند، ادامه داد: با كمك نهادهايي همچون جهاددانشگاهي بايد اين گروه را به موتور محركه جامعه تبديل كنيم.
دكتر نجفي خواه در ادامه از جهاددانشگاهي به عنوان نهادي مهم براي خلق ثروت نام برد و گفت: براي خلق ثروت و حل مشكلات اشاره شده به نهادهايي همانند جهاددانشگاهي نياز داريم.
وي در مورد شيوه اداره جهاددانشگاهي و نگاه سازمان برنامه بودجه به آن گفت: رويكرد ما به اين نهاد حمايت درون‌زا است و بايد كمك كنيم تا جهاددانشگاهي مستقل باشد و به سمت خلق ثروت در جامعه برود و موتور انگيزه همكاران جهادگر را از اين طريق روشن كند.
معاون علمي، فرهنگي و اجتماعي سازمان برنامه‌وبودجه با بيان اينكه جهاددانشگاهي ساختاري بهتر و متمايز از دانشگاه‌ها دارد، افزود: بايد مزاحمت‌هاي قانوني را درباره نهاد كم كنيم. 
دكتر نجفي خواه با بيان اينكه در حوزه‌هاي هاي‌تك و زيربنايي دولت در قالب تأمين سرمايه و پرداخت تسهيلات مي‌تواند به نهادهايي همچون جهاددانشگاهي كمك كند، عنوان كرد: در ادامه بايد با تجاري‌سازي فناوري‌ها اين نهاد به سمت خلق ثروت حركت كند.
وي با بيان اينكه جهاددانشگاهي بايد بتواند از منابع صندوق توسعه سرمايه استفاده كند، ادامه داد: حركت به سمت طرح‌هاي كلان و پروژه‌هاي بزرگ مانند بهينه‌سازي مصرف انرژي يا آب‌شيرين‌كن‌ها توسط جهاددانشگاهي از ديگر زمينه‌هايي است كه اين نهاد مي‌تواند به آن ورود كند.
معاون علمي، فرهنگي و اجتماعي سازمان برنامه‌ و بودجه با اشاره به فعاليت‌هاي جهاددانشگاهي در حوزه سلامت گفت: جهاددانشگاهي يك‌نهاد عمومي غيردولتي است كه مي‌تواند خدمت خود را بفروشد و ما نيز حاضر به خريد خدمت هستيم، در همين زمينه در حوزه سلامت مي‌توانيم بيمارستان را در اختيار جهاددانشگاهي قرار دهيم و از اين نهاد خريد خدمت كنيم.
وي ادامه داد: با اين ظرفيت بزرگ، جهاددانشگاهي مي‌تواند در حوزه انرژي، شهرسازي، راه‌سازي و مسكن وارد شود و بهره‌وري را در اين زمينه بالا ببرد.
دكتر نجفي خواه در بخش ديگري از سخنانش دلايل اينكه جهاددانشگاهي مي‌تواند خلق ثروت كند را ذكر كرد و افزود: خلق ثروت توسط آدم‌هاي اهل فكر بايد انجام شود كه نمونه آن را در جهاددانشگاهي مي‌بينيم.
وي با اشاره به اينكه براي خلق ثروت نياز به ساختاري است كه به حكومت دسترسي داشته باشد افزود: اگر شما در جهاددانشگاهي نتوانيد اين مهم را انجام دهيد، ديگران هم نمي‌توانند.
دكتر نجفي خواه با بيان اينكه به لحاظ حقوقي جهاددانشگاهي چون نهاد عمومي غيردولتي است مي‌تواند با بخش خصوصي همكاري كند افزود: نيروي انساني خلاق، باانگيزه و روحيه جهادي و حمايت رهبري سبب شده كه اين نهاد بهترين جا براي خلق ثروت باشد.
معاون علمي، فرهنگي و اجتماعي سازمان برنامه‌ و بودجه با تاكيد به اينكه جهاددانشگاهي ظرفيت‌ انجام فعاليت‌هاي بزرگ را دارد تاكيد كرد: در سازمان برنامه بودجه آماده همكاري با اين نهاد هستيم و با تأمين سازوكارهاي مالي و عملياتي كردن تفاهم‌نامه‌هاي موجود ورود اين نهاد را به پروژه‌هاي بزرگ تسهيل كنيم.
حمايت سازمان برنامه‌وبودجه از فعاليت‌هاي جهاددانشگاهي
دكتر اميرعلي سيف‌الدين نيز در سخنان كوتاهي در اين نشست مشترك با بيان اينكه جهاددانشگاهي بايد خود را با تحولات جامعه همگام كند گفت: ظرفيت‌هاي بسياري همچون جذب نخبگان داخلي و ساكن خارج از كشور به دليل ساختار جهاددانشگاهي فراهم است كه مي‌توان از آن استفاده كرد.
رييس امور آموزش عالي اين سازمان برنامه بودجه با ارائه راهكارهايي براي توسعه فعاليت‌هاي جهاددانشگاهي قول همكاري داد.
در بخش ديگري از اين نشست مشترك ظرفيت‌هاي جهاددانشگاهي در حوزه‌هاي فني و مهندسي؛ پزشكي و سلامت؛ كشاورزي و منابع طبيعي؛ فرهنگي، علوم انساني، علوم اجتماعي و هنر تشريح شد.
برنامه‌هاي پيشنهادي جهاددانشگاهي به سازمان برنامه‌وبودجه
در بخش ديگري از اين نشست مشترك ظرفيت‌هاي جهاددانشگاهي در حوزه‌هاي فني و مهندسي؛ پزشكي و سلامت؛ كشاورزي و منابع طبيعي؛ فرهنگي، علوم انساني، علوم اجتماعي و هنر تشريح شد.
همچنين برنامه‌هاي پيشنهادي جهاددانشگاهي به سازمان برنامه‌وبودجه كشور براي ايفاي نقش در برنامه توسعه هفتم كشور تشريح شد.
واگذاري ماموريت رصد تحول و پيشرفت كشور با توجه به ظرفيت‌هاي نهادي و ساختاري جهاددانشگاهي و لزوم استفاده دولت از ظرفيت علمي، فرهنگي و آموزشي اين نهاد؛ بسترسازي براي مهاجرت معكوس نخبگان به كشور و توان توسعه شبكه ملي پيشگيري، غربالگري و تشخيص زودرس و درمان بيماري‌هاي صعب‌العلاج زنان توسط جهاددانشگاهي ازجمله برنامه‌هاي پيشنهادي بود.
در اين زمينه تاكيد شد: جهاددانشگاهي با ايجاد شبكه تخصصي از شركت‌هاي دانش‌بنيان و مؤسسات پژوهشي در حوزه‌هاي مديريت انتقال، بومي‌سازي و توسعه فناوري در طرح‌هاي توسعه‌اي و اولويت‌دار كشور شامل نفت و گاز، برق، حمل و نقل ريلي، سلامت (دارو و تجهيزات پزشكي)، آب‌شيرين‌كن، پتروشيمي، ماشين‌آلات و تجهيزات صنعتي، معدن (صنايع معدني و مواد اوليه پيشرفته) و كشاورزي شامل مواد غذايي استراتژيك همراهي عملياتي و راهبردي با دولت و دستگاه‌هاي اجرايي كشور مشاركت خواهد داشت.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، بازآفريني تفاهم‌نامه همكاري بين معاونت علمي، فرهنگي و اجتماعي سازمان برنامه‌وبودجه كشور و جهاددانشگاهي؛ پرداخت اعتبار طرح‌هاي فناورانه جهاددانشگاهي حداقل طي ۹ ماهه ابتداي سال و در چند مرحله؛ پرداخت مستقيم منابع يورويي طرح‌هاي پيشران دانش‌بنيان و اشتغال آفرين به اين نهاد؛ كمك اين نهاد به طرح حمايت از خانواده و جواني جمعيت؛ تدوين سند آمايش استان‌ها؛ توجه به بعد ملي ايجاد مركز نخستي‌سانان و ظرفيت‌هايي كه اين مركز در آينده براي كشور ؛ حمايت از توليد و نشر محصولات فرهنگي و رسانه‌اي؛ ايجاد پايگاه‌هاي اطلاع‌رساني و ارائه دسترسي‌هاي طبقه‌بندي‌شده به بهره‌برداران ؛ پژوهش‌هاي كاربردي و تقاضامحور؛ توليد و ارائه كالا و خدمات علمي، تخصصي و تمركز بر فناوري‌هاي نوظهور و تحول‌آفرين اقتصادي، بويژه زيست‌فناوري، ديجيتال، هوش مصنوعي، بلاكچين و... از جمله پيشنهادات عملياتي مطرح‌شده در اين نشست مشترك بود كه توسط جهاددانشگاهي مي‌تواند دنبال شود.

منبع: ايسنا


٠٧:١٢ - 1402/04/11    /    شماره : ٨٥٧٤    /    تعداد نمایش : ١٧١


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: