معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه گفت: حکمرانی و برنامه ریزی در کشور نیاز به تغییر مبتنی بر پژوهش و تحقیق دارد.
به گزارش روابط عمومی موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی، محسن نجفی خواه در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش گفت: ظرفیت های علمی پژوهشی موسسه در بخش های اقتصاد ، مدیریت و حقوق قابل توجه و ارزشمند است
وی ضمن تبریک هفته پژوهش به آیه 36 سوره مبارکه الإسراء «ولا تقفُ ما ليس لك به علم» اشاره کرد و گفت : از آن چیزی که به آن علم ندارید نباید ییروی کنید.
وی اضافه کرد : برای هر فردی ناپسند است که رفتارش مبتنی بر دانش و علم نباشد . کسانی که جایگاه شان بر اساس شخصیت خود فرد نیست ، بر اساس علم و آگاهی رفتار نمی کنند درحالی که حق نداریم برای مردم این گونه عمل کنیم .
نجفی خواه با اشاره به اینکه حاکمیت با نمایندگی مردم شانیت پیدا می کند،افزود: همه کسانی که به نمایندگی از مردم کاری انجام می دهند باید مبتنی بر علم و آگاهی باشند و طریق رسیدن به آگاهی هم اصالتاً از طریق پژوهش و جستجو خواهد بود.
معاون سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به اینکه در پژوهش، برنامه ریزی یک ضرورت است، تصریح کرد: در عرصه های حکمرانی معمولاً از موسسات پژوهشی می خواهیم که اقدامات ما را توجیه کنند در حالیکه بایستی بخواهیم پیشنهادی بدهند و یا پیش بینی کنند ، متاسفانه توجیه کردن یکی از مشکلات موسسات پژوهشی و مراکز علمی امروزی است.
وی افزود: ما پژوهشگران در ارتباط با موضوعات مربوط به اداره کشور، حکمرانی و برنامه ریزی قصور زیادی داریم که بخشی مربوط به دستگاه برنامه ریزی کشور و حکمرانی است و این موضوع تبدیل به یک عادت شده است .
به گفته وی اتاق های فکر در دنیا جایگاه های مهمی دارند و مهمترین اتاق های فکر، اتاق های فکر غیردولتی است و شاید یکی از دلایل کم توفیقی در این مسیر، دولتی کردن اتاق های فکر و قرار گرفتن شان در سلسله مراتب تصمیم گیری و دستوری عمل کردن آنان است.
وی ضمن اشاره به فعالیت موسسات پژوهشی موفق برخی از کشورهای دنیا به فرایند اقدامات پژوهشی پژوهشگران جوان کشور پرداخت و افزود: در کشور ما نتیجه تلاش دانشجویان و پژوهشگران در تهیه مقالات دیده می شود و متاسفانه با ترجمه ناقص، تبدیل به گزارش پژوهشی می شود و با عملیاتی شدن این گزارشها، یک اتفاقات نامناسبی را در کشور رقم می زنیم.
معاون سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه درمقاله به کلیات پرداخته می شود افزود: پژوهش کاری است که به صورت جزئی انجام شده و ابعاد جزئیات آن روشن است و بر آن اساس عمل می شود و با عملیاتی شدن کار و فناوری جدید ،چند مقاله نیز تولید خواهد شد لذا از مقاله به فناوری نمی رسیم، از فناوری باید به مقاله برسیم.
وی افزود: فعالیت هایی که در این موسسه انجام می شود متاسفانه بعضاً مورد استفاده قرار نمی گیرد و راه حل آن این است که فاصله بین سازمان برنامه و موسسه برداشته شود و یک ارتباط تنگاتنگ را باید در دستور کار قرار داد.
وی در پایان گفت: در این راستا مرکز خدمات مشاوره راه اندازی شده است ، از کارشناسان سازمان برنامه ، صاحب نظران ، اساتید و پژوهشگران هم دعوت می شود که به ما کمک کنند تا بتوانیم به تحقق اهداف مان سرعت ببخشیم