در نشست تخصصی" راههای پیشرفت متوازن استان مازندران" بر افزایش سرمایه گذاری در بخش های زیرساختی این استان تاکید شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی این نشست مجازی با ارائه گزارشی از سوی فرج الله فتح الله پور رئیس سازمان مدیریت وبرنامه ریزی استان مازندران و با حضورروسای سازمان مدیریت و برنامه ریزی استانها و جمعی از صاحبنظران و کارشناسان برگزار گردید.
حسین نوری نیا، دبیر این نشست به ارائه گزارشی از وضعیت استان مازندران پرداخت و گفت: این استان باسابقه 75 هزار سال سکونت و در وسعتی معادل 46/1 درصد وسعت کشور و با جمعیتی بالغ بر 3440000 نفر می باشد .
وی ضمن بیان پتانسیل هایی نظیر گردشگری ، منابع طبیعی ، نوار ساحلی و امکان ارتباط دریایی با قفقاز در این استان به برخی از چالش ها ازقبیل تنش آبی ، ضعف مدیریت روان آب ها و برداشت از سفره های زیر زمینی در برخی از شهرستان ها به رغم میزان بالای بارندگی در این استان اشاره کرد .
نوری نیا گفت: استان مازندران در برخی از فصول و ماه ها وروزها جمعیتی در حدود 3 میلیون نفر به عنوان مهمان را پذیرا می باشد درحالیکه زیر ساخت های موجود کشش این همه جمعیت را ندارد.
نوری نیا افزود: این استان از استراتژی عملیاتی مبتنی بر زیست بوم خود فاصله دارد و نبایستی با 25درصد نرخ محرومیت مواجه می شد که این مسئله در برخی از شهرستان های این استان حادتر است.
وی افزود: بررسی های مطالعاتی سال 1398 حکایت از آن دارد که برخی نواحی مانند پل سفید از محرومترین نواحی از نظر خدمات عمومی شناخته می شوند لذا بر اساس شاخص های احصا ء شده ،نیازمند واکاوی دلایل شکل گیری این مشکلات و راه های برون رفت از آن هستیم .
در ادامه فرج الله فتح الله پور رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مازندران ضمن تشریح موقعیت و تقسیمات کشوری این استان گفت : استان مازندران دارای 22 شهرستان، 58 بخش، 64 شهر و 133 دهستان وبیش از 2428 روستای بالای 20 خانوار می باشد .
وی به جایگاه شاخص های زیر بنایی استان مازندران در حوزه های آزاد راه ها ، طول جاده های اصلی ، ریلی، فرودگاه ها و ایستگاه های قطار اشاره وخاطر نشان کرد:حوزه "راه "در این استان نیازمند توجه بیشتری است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مازندران ضمن معرفی مراکز برتر تولیدی ، صنعتی و گردشگری استان به تشریح محصولات برتر کشاورزی پرداخت وگفت: در تولید 14 محصول کشاورزی این استان رتبه اول کشور را داراست و از سوی دیگر از لحاظ ارزش افزوده بخش کشاورزی استان همچنان رتبه اول کشور را دارد ولی متاسفانه در حئزه صادرات عملکرد پایینی دارد.
فتح الله پور یکی از چالشهای جدی توسعه این استان را عدم حمایت مناسب از قابلیت های کشاورزی،تولیدی ، صنعتی و معدنی استان اشاره کرد و گفت: هم اکنون از مجموع 28381 واحد اقتصادی استان ،بدون احتساب واحدهای صنفی و شرکتهای تعاونی 2430 واحد غیرفعال هستند.
وی ضمن تبیین چالش های توسعه استان مازندران در حوزه کلان ، ناکارامدی ساختاری اقتصادی را عمدتا مربوط به اتکای استان به"بازار املاک ومستغلات" دانست وگفت این بازار باوجود اینکه مزیت رتبه اول را در تولید ارزش افزوده استان ایجاد نموده است اما متاسفانه بخش کشاورزی را دچار چالش جدی کرده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مازندران در ادامه به بیان پیشران های توسعه ای استان و راهکارهای پیشنهادی برای برون رفت از چالش های پیش رو در بخش های مختلف اقتصادی، اجتماعی، تولیدی و زیربنایی پرداخت .
وی در پایان ،چشم انداز سال 1414 این استان را بعنوان یک استانی پیشرفته ، پایدار، دروازه فراملی شمال ایران، دارای اقتصاد دانش بنیانی مبتنی بر امنیت غذایی، صنعتی مدرن و ساختاری فضایی مبتنی بر فناوری اطلاعات عنوان کرد.