چاپ        ارسال به دوست

بررسی راههای پیشرفت متوازن استان گلستان

 

معاونت پژوهشی موسسه در ادامه برگزاری نشست های تخصصی "بررسی راههای پیشرفت متوازن استانها"، استان گلستان  را مورد بررسی قرار داد .

به گزارش روابط عمومی موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی این نشست بصورت مجازی با ارائه گزارشی از سوی علیرضا نورانی رئیس سازمان مدیریت وبرنامه ریزی استان گلستان و با حضور اعضاء گروه توسعه منطقه ای این موسسه و جمعی از اساتید، صاحبنظران و کارشناسان برگزار گردید.

در این نشست حسین نوری نیا دبیر جلسه به ارائه گزارشی از وضعیت استان گلستان  پرداخت و گفت: این استان با مرکزیت شهر گرگان و بعنوان دروازه آسیای میانه از نظر وسعت  رتبه 21  را  در کشور دارد و تا سال ۱۳۷۶ بخشی از استان مازندران بوده است، اما در آن سال به صورت استانی مستقل به نام استان گلستان درآمد.

وی افزود: این استان جمعیتی بالغ بر  2 میلیون و  60  هزار   نفر را داراست که از این تعداد ۵۱/۰ درصد شهرنشین و ۴۹/۰ درصد روستانشین هستند

نوری نیا با بیان اینکه استان گلستان  به لحاظ تنوع آب وهوایی با سه برابر میانگین  بارش کشوری و استعداد بالای کشاورزی و تنوع زیست محیطی  گفت : طبق آمارهای رسمی ، نرخ  محرومیت بالایی را دارد و ضمن برخورداری از ظرفیت‌های  بالای ذخایر معدنی متاسفانه نتوانسته است استفاده و بهره مناسبی را به دست آورد  .

در این نشست مجازی، علیرضا نورانی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گلستان ، ضمن  ارائه شاخص های عمومی استان گلستان از قبیل جمعیت، مساحت و روند اشتغال  و در آمد خانوار ها  وفقر  حاکم بر استان به وضعیت سطح محصولات کشاورزی با اشاره  به تابع تولید استان گلستان و متاثر از سیاست های ملی در حوزه های کشاورزی و صنعت و معدن پرداخت.

 وی  از توقف کشت پنبه و جایگزینی 90  هزار هکتار شالی که محصولی پرآب است، گلایه  و  به محدودیت و کمبود شدید آب در این استان تاکید کرد و گفت: وقتی پنبه از این استان رفت، استان های مجاور نیز  متضرر شدند مثلا  صنعت نساجی مازندران نیز که وابسته به استان گلستان از لحاظ پنبه بود  متضرر  گردید.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گلستان گفت:با ادامه روند فعلی، اقتصاد استان به دلیل پایین بودن  برخورداری  شاخص های زیر ساختی در اراضی کشاورزی  واقتصادی  نبودن تولیدات محصولات کشاورزی  شاهد افزایش ضریب   برداشت آب ها ی تجدید ناپذیرو نشست زمین ، افزایش  ریز گرد  و از دست دادن  مخازن  طبیعی آب خواهیم بود در حالیکه احیاء  کشت پنبه  با تاکید بر تکمیل زنجیره ارزش  و جایگزینی آن  در اراضی شالیزاری  استان ( حدود 55 هزار هکتار )  می تواند سالانه حدود 500 میلیون متر مکعب آب را ذخیره نماید  .

نورانی  همچنین به نقش این استان در امنیت کشور با  توجه  به آمارهای  رسمی  بر لزوم توجه جدی  مسئولین کشور  به مشکلات اقتصادی و اجتماعی مردم استان تاکید و اظهار امیدواری کرد در سایه توجه مسئولین با الگوهای فقر زدایی مشکلات مربوطه برطرف گردد .

وی  به انجام سرمایه گذاري هاي مشترك اقتصادي این استان با کشورهاي همسایه با هدف توسعه تجارت و افزایش ارزش افزوده بخش هاي اقتصادي استان در  ایجاد شهرك تخصصی صنعتی متالوژي با کشور قزاقستان اشاره کرد.

در ادامه نشست محمدرضا ناهیدی رئیس گروه اقتصادی و مشارکتهای مردمی سازمان مدیریت وبرنامه ریزی استان گلستان  به تبیین شاخص های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و نتایج برآورد ناترازیها وعدم تعادل های فرهنگی  و اجتماعی پرداخت و با ارائه گزارش از 14  شهرستان استان گلستان آنها را به  سه  دسته برخوردار ، نیمه برخوردار  وکم برخوردار  معرفی کرد. وی ضمن بیان اصلی ترین دلایل عدم تعادل ها و راهکارهای پیشنهادی برای برون رفت در بخشهای مختلف اقتصادی، اجتماعی، تولیدی و زیربنایی استان، راهکارهای پیشنهادی خود را نیز مطرح کرد.

در این نشست، ایجاد بندر تخصصی چوب ، انجام کشت هاي فراسرزمینی ،توسعه همکاري هاي گردشگري با کشورهاي منطقه ،ساخت شناورهاي تخصصی و مجهز صیادي ، ایجاد دانشگاه هاي دریایی ، حفاظت از تنوع زیستی و زیستگاه هاي حساس مناطق ساحلی ، حل موانع صادرات با اوراسیا و افزایش گستره تبادلات ریلی با ترکمنستان ،تبدیل منطقه آزاد استان به قطب پردازش صادرات، تقویت بخش خصوصی و عدم تصدي گري دولت، ایجاد شرکت هاي سرمایه گذاري بزرگ اقتصادي در بخش تولید استان. ، دیپلماسی فعال اقتصادي و  مقابله با بیابان زایی و تثبیت کانون هاي گرد و غبار بعنوان  برنامه های پیشرفت و توسعه ای این استان یاد  شد.

 

 

 


١٢:٣٢ - 1402/07/24    /    شماره : ٨٩١١    /    تعداد نمایش : ٣٥١


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: