معاونت پژوهشی موسسه در ادامه برگزاری نشست های تخصصی بررسی راههای پیشرفت متوازن استانها، استان هرمزگان را مورد بررسی قرار داد .
به گزارش روابط عمومی موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی این نشست بصورت مجازی با ارائه گزارشی از سوی عباس منتظری معاون برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان هرمزگان و با حضور اعضاء گروه توسعه منطقه ای موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی و جمعی از اساتید، صاحبنظران و کارشناسان برگزار گردید.
در این نشست حسین نوری نیا دبیر جلسه به ارائه گزارشی از وضعیت استان هرمزگان پرداخت و گفت: این استان با مرکزیت شهر بندرعباس هشتمین استان از نظر وسعت و با جمعیتی نزدیک به دومیلیون نفر از استانهای مهم در تولید درآمد ملی است که با گسترش در نوار ساحلی جنوبی برخوردار از ذخایر عظیم گاز و سایر معادن و منابع غنی و تنوع زیستی در اکوسیستم ساحلی است.
وی افزود: همجواری با منطقه پارس جنوبی با داشتن ۵منطقه ویژه اقتصادی به ویژه بندر شهید رجایی، پالایشگاه نفت بندر عباس، کارخانه آلومینیوم مهدی پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس، کشتی سازی خلیج فارس.فولاد بندر عباس ،سیمان هرمزگان و مجموعه ای از صنایع بزرگ این استان را بعنوان یکی از استان های برتر پیشران معرفی کرده است.
نوری نیا با بیان اینکه استان هرمزگان از نظر تخصیص بودجه در رده های پایین جداول بودجه ای کشور قرار دارد گفت هرمزگان با برخورداری از سواحل پارس و عمان و دسترسی به آبهای بینالمللی و ظرفیتهای مناسب برای ایجاد صنایع ظرفیت بالای گردشگری متاسفانه با نرخ بالای محرومیت بعنوان یکی از استانهای محروم کشور محسوب میشود.
در ادامه محمد منتظری، معاون برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی این استان ضمن ارائه گزارش از وضعیت پیشرفت در منطقه از نظر استقرار جمعیت در حوزه های استان و شهرستان به بررسی دلایل و مشکلات ناشی از شکاف توسعه (عدم تعادل ) و راهبردهای شناخت قلمروهای مستعد ، تعیین الگوی مطلوب در استقرار فعالیتها زیرساختها و نظام سکونتگاهی و همچنین استراتژی های توسعه برنامه ریزی در سند آمایش استان هرمزگان پرداخت.
شایان ذکر است در این نشست چشم انداز و افق 1415 هرمزگان، استانی توسعه یافته مبتنی بر اقتصاد دریامحور، دانش بنیان و برخوردار از نیروي انسانی توسعه یافته ، مسئولیت پذیر، بهره مند از زیرساخت هاي ارتقاء یافته در زمینه حمل و نقل صنعت کالا، مسافر و انرژي با ایفای نقش محوري در کریدور شمال –جنوب، و داراي سیستم مدیریت یکپارچه و هماهنگ در سطح استان با مناطق آزاد و همگام با برنامه اي شفاف از سوی مجموعه مدیران مطرح گردید.