جمعی از نخبگان سازمان برنامه و بودجه با حضور در مؤسسه ضمن دیدار با مسئولین از امکانات و دستاوردهای مؤسسه بازدید کردند.
پس از بازدید، طی نشستی آقای دکتر حسین زاده معاون بهبود فضای کسب و کار مؤسسه ضمن ابراز خرسندی از برگزاری برنامه هایی که موجب تقویت ارتباط پویا و خلاق با جامعه نخبگانی، دانشگاهی، جوانان و سرمایههای انسانی ارزشمند کشور میشود، به معرفی مختصری از وظایف و ساختار سازمان برنامه و بودجه کشور و دستگاههای تابعه آن پرداختند.
ایشان در ادامه توضیحاتی در خصوص وظایف و اهداف اصلی مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی ارائه کردند. دکتر حسینزاده، رصد، پایش برنامه های کشور، پژوهش، آموزش، مشاوره و شبکه سازی از ذینفعان و جامعه نخبگانی در نظام برنامه ریزی را از جمله وظایف این مؤسسه بر اساس اساسنامه اعلام کردند و مؤسسه را اتاق فکر سازمان برنامهوبودجه کشور دانستند.
در ادامه به معرفی معاونت بهبود فضای کسبوکار مؤسسه پرداختند، به گفته ایشان، از اقدامات مهم و اساسی کشور در دستیابی به اهداف اسناد بالادستی نظام، بهبود فضای کسبوکار و رقابتی تر نمودن اقتصاد است. فضای کسبوکار مجموعه ای از سیاستها، شرایط حقوقی، نهادی، تنقیحی، قوانین و مقرراتی است که بر فعالیتهای کسبوکار حاکم است. ثبات اقتصاد کلان، کیفیت زیرساختهای کشور، کیفیت دستگاههای اجرایی، نظام وضع قوانین و مقررات، اندازه بازار، امکان دسترسی به اطلاعات و آمار و ... از جمله عواملی هستند که عملکرد واحدهای اقتصادی و به تبع آن محیط کسبوکار را تحت تأثیر قرار می دهد. وجود فضای کسبوکار مساعد و همسو با تولید، یکی از مؤلفههای انکارناپذیر در افزایش امنیت نظام تولید کالا و خدمات و بهبود فضای کسبوکار به شمار می رود.
دکتر حسین زاده ضمن تاکید ویژه بر موضوع بهره وری و بهبود فضای کسبوکار کشور در سند برنامه هفتم توسعه کشور توجه به شاخصهای جهانی رتبه بندی کشورها در حوزه های مختلف را حائز اهمیت دانستند و شاخص انجام کسبوکار و شاخص آمادگی کسبوکار را از جمله شاخص های بین المللی رتبه بندی کشورها با توجه به محورها و مراحل مختلف کسبوکار اعلام کردند و یکی از اهداف معاونت بهبود فضای کسبوکار را همکاری با سایر دستگاه ها در جهت کسب رتبه مطلوب کشور در شاخص های مذکور اعلام کردند.
ایشان در ادامه به معرفی راهبردهای ایجاد شبکه ملی حکمرانی توسعه حوزه کسبوکار، طراحی نظام جامع رصد فضای کسبوکار کشور، نظام جامع آموزش و توانمندسازی فضای کسبوکار، مدیریت دانش و توانمندسازی ملی در حوزه کسبوکار، ارتقای كيفيت گرايي و بهرهوری فضای کسبوکار، ارتباط مستمر با ذینفعان حوزه کسبوکار، تدوین سند راهبرد ملی توسعه کسبوکار کشور، شناخت مسائل و موانع حوزه کسبوکار و ارائه راهکارهای تصمیم سازی با هدف توسعه ملی، به عنوان راهبردهای اساسی معاونت بهبود فضای کسبوکار پرداختند.
دکتر حسین زاده در انتها نیز آمادگی مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی را برای شبکهسازی جامعه نخبگانی، تشکیل هیئتهای اندیشه ورزی و هستههای مشورتی، دریافت نظرات و ایده های خبرگان، نخبگان و کارشناسان برجسته کشور را اعلام نمودند.